Door wie

Carolien Huisinga

Ik ben een ervaren, allround loopbaanadviseur en coach, gespecialiseerd in begeleiding van hoogopgeleiden in de techniek en life sciences, werkzaam in industrie en wetenschap. Ook expats die terugkeren naar Nederland en buitenlanders die werkzaam zijn in Nederland behoren tot mijn doelgroep. Sinds 1998 begeleid ik deze groepen bij werkgerelateerde vraagstukken.
Wageningen Career Support is mijn bedrijf.

Van Wagenings ingenieur naar erkend loopbaanprofessional

Ik ben afgestudeerd aan Wageningen Universiteit (Humane Voeding, 1982). Aansluitend was ik werkzaam in de sector Ontwikkelingssamenwerking, zowel in Nederland bij de rijksoverheid (ongeveer 5 jaar) als in het veld (ongeveer 10 jaar) in diverse Oost-Afrikaanse landen en in Latijns- Amerika, in dienst van de FAO en ook bij een particuliere organisatie. Het begeleiden van mensen in hun eigen ontwikkelingsproces en de interculturele communicatie, in de meest brede zin, lopen als een rode draad door mijn CV.
In 1998 heb ik de omslag gemaakt naar het beroep van loopbaanadviseur (opgeleid bij Adriaan Hoogendijk en Eva de Waard). Omdat ik zag dat coaching een steeds belangrijker onderwerp werd in de begeleiding van werkenden en werkzoekenden, heb ik in het studiejaar 2006 / 2007 een opleiding gevolgd bij de School voor Coaching. Ik ben aangesloten bij de beroepsorganisatie Noloc. Dat betekent dat ik een erkend loopbaanprofessional ben, die zich aan de gedragscode houdt, zich bijschoolt en met vakgenoten regelmatig bijeenkomt voor intervisie.

back to top