VOOR ONDERZOEKSASSISTENTEN

Ontwikkelen in je huidige baan

Wageningen Career Support begeleidt onderzoeksassistenten in het beroep dat op hun wordt gedaan in een steeds veeleisender omgeving. Je werkt vaak al jaren op hetzelfde lab en bent specialist in bepaalde technieken. Met de jaren zie je de druk op je werk toenemen. Je ziet onderzoekers komen en gaan. Er wordt een veelzijdig beroep op je gedaan. Je organiseert het lab, voert belangrijke experimenten uit en schrijft mee aan publicaties. Vaak voel je de stress van de onderzoekers, die zij bij jouw neerleggen. Alsof je altijd maar klaar kunt staan. Hoe ga je daar – behulpzaam en dienstverlenend ingesteld – mee om? Je kunt wel hulp gebruiken bij de planning van het werk, het indelen van je eigen werk en tijd, het nee-zeggen en omgaan met deadlines. Met coaching kan ik je helpen hier beter mee om te leren gaan.

Nieuwe mogelijkheden

Bij onderzoeksassistenten kom ik geregeld vragen tegen van zingeving: Vind ik mijn baan nog wel leuk? Hoe maak ik het werk voor mezelf (weer) interessant? Wil ik iets anders? Hoe pak ik dat aan?

Heb je sterk het gevoel niet op de goede plek te zitten? Blijf er niet te lang mee rondlopen. Werk is te belangrijk om er ongelukkig in te zijn. Zowel voor jezelf als voor je werkgever is het van belang dat er een oplossing komt. Misschien is het tijd voor een training of cursus, vakinhoudelijk of persoonlijk gericht. Misschien biedt coaching uitkomst. Of verandering van functie, in een nieuwe omgeving. Misschien ben je er echt aan toe het roer om te gooien en wil je uitzoeken wat beter bij je past. Je werkgever zal er open voor staan je hierbij ondersteuning aan te bieden. Maak het dus gerust bespreekbaar. De Carrière Check helpt antwoorden te geven op deze vragen. Ook loopbaanbegeleiding kan een passend instrument zijn bij deze vraag.

back to top