VOOR POSTDOC'S & U(H)D'S

Ontwikkelen in je huidige baan

Wageningen Career Support begeleidt postdoc’s en U(H)D’s in de hectiek van hun bestaan.

Vaak combineer je een veeleisende baan met een jong gezin en voor je partner geldt hetzelfde. Op het werk nemen je verantwoordelijkheden toe. Vaak overheerst het gevoel van vele borden in de lucht te moeten houden, als een jongleur, of eigenlijk niet verder te komen dan steeds maar brandjes te blussen. Je hebt veel behoefte aan focus en concentratie, maar hoe bereik je dat? Je leidinggevende taken nemen toe. Je voelt de druk van het publiceren. Het ontwikkelen van een eigen onderzoekslijn kost veel energie. Hoe past die binnen de groep waar je werkt? Je wilt aandacht geven aan het zoeken van samenwerkingsverbanden, een netwerk bouwen met andere onderzoekers, het profileren tijdens bijvoorbeeld conferenties. Belangrijk is het binnenhalen van onderzoeksgelden, het schrijven van onderzoeksvoorstellen, aanvragen doen voor subsidies, acquisitie van projecten. Je vraagt je af hoe je je tijd verdeelt, omgaat met deadlines, focus en concentratie, time management, pro-activiteit, de publicatiedruk. In coachgesprekken kan ik je helpen met inzicht en overzicht, aanpak en prioriteiten.

Nieuwe mogelijkheden

Als postdoc loop je onvermijdelijk tegen een einde contractdatum aan. Hoe nu verder? Doorgaan in de wetenschap, naar een instituut, het bedrijfsleven in, het onderwijs of naar de overheid? Opteren voor een baan in het buitenland? Fijn als je dan terecht kunt bij iemand die optreedt als klankbord of sparring partner. Iemand die begrijpt wat er speelt en je helpt om dingen op een rij te zetten, je ervaring, je kwaliteiten, wat je nu echt leuk vindt in het werk en waar je beter tot je recht komt. Die persoon kan ik voor je zijn. Dat doe ik met ww-begeleiding.

Je bent U(H)D en merkt dat je niet verder komt. Tenure track is niet in beeld. Hoe nu verder? Waar op de arbeidsmarkt zou er verder nog een plaats voor je zijn? Welk type functie past bij jou? Hierbij kan ik je sparring partner zijn. Ik help je om dingen op een rij te zetten, je ervaring, je kwaliteiten, wat je nu echt leuk vindt in het werk en waar je beter tot je recht komt. Met loopbaanbegeleiding gaan we op zoek naar het nieuwe perspectief. Met outplacement begeleid ik je van werk naar werk.

Loopt je contract (nog) niet af, maar heb je sterk het gevoel niet op de goede plek te zitten? Blijf er niet te lang mee rondlopen. Werk is te belangrijk om er ongelukkig in te zijn. Zowel voor jezelf als voor je werkgever is het van belang dat er een oplossing komt. Misschien is het tijd voor een training of cursus, vakinhoudelijk of persoonlijk gericht. Misschien biedt coaching uitkomst. Of verandering van functie, in een nieuwe omgeving. Misschien ben je er echt aan toe het roer om te gooien en wil je uitzoeken wat beter bij je past. Je werkgever zal er open voor staan je hierbij ondersteuning aan te bieden. Maak het dus gerust bespreekbaar. De Carrière Check helpt antwoorden te geven op deze vragen. Ook loopbaanbegeleiding kan een passend instrument zijn bij deze vraag.

back to top