OUTPLACEMENT

Bij outplacement gaat het om begeleiding van werk naar werk. Anders dan bij AIO’s en Postdoc’s, die bij aanvang weten wanneer hun project en aanstelling eindigt, zijn er veel aanstellingen waarbij de einddatum niet zo duidelijk ligt. Op het moment dat blijkt dat je dienstverband niet kan worden voortgezet, voel je je in meer of mindere mate overvallen. Je had gerekend op voortzetting, verlenging of een subsidie voor een project. Je had niet voorzien dat een beleidsmatige keuze zou worden gemaakt, die maakt dat je functie of onderzoekslijn komt te vervallen.

Dit komt vaak hard aan. Er ontstaat een geheel nieuwe situatie. Je moet op zoek naar een nieuw perspectief, misschien binnen, maar vaak juist buiten de organisatie. Er komen gevoelens naar boven van verdriet – ‘ik mag niet blijven’ –  en van onzekerheid – ‘ik heb het niet goed genoeg gedaan’ – , mogelijk boosheid en frustratie, maar na verloop van tijd gelukkig vaak ook van nieuwe energie – ‘dit is een kans om iets anders te gaan doen!’-. Soms ontstaat er een loyaliteitsdilemma. Je bent immers nog aan het werk en er ligt vaak nog veel werk. En bij collega’s wordt ongeloof ervaren. Er kan onbegrip heersen en verwarring, bij jou en in je omgeving.

Outplacement betekent begeleiding in dit proces, de emoties, het afscheid, het nieuwe perspectief, het netwerken en solliciteren en eventueel de coaching in de startfase van de nieuwe baan.

Outplacementbegeleiding is maatwerk. Op basis van een intakegesprek stellen we samen een plan van aanpak op, dat vervolgens in een driegesprek met je werkgever verder wordt vormgegeven en vastgesteld.

“Het was een heel positieve ervaring. Ik kreeg al snel weer perspectief. Carolien gaf structuur en inhoud aan het proces dat ik moest gaan. Het was inspirerend om met zelfanalyse bezig te zijn. En ik kreeg veel complimentjes. Die bevestiging was erg fijn in een periode die veel onzekerheid met zich meebracht in verband met mijn vertrek.”

UD, ging naar de advieswereld

back to top