WERKGEVERS

Bent u werkgever? En hebt u een medewerker die wel wat hulp kan gebruiken om:

  • Beter te functioneren in zijn werk? òf
  • Een andere baan te vinden binnen een realistisch tijdsperspectief?

Met Wageningen Career Support haalt u 15 jaar ervaring in huis met begeleiding van onderzoekers bij Wageningen Universiteit, èn van alle nationaliteiten.

Ik weet wat er speelt bij aio’s, postdocs, U(H)D’s, onderzoeksassistenten en andere functies gerelateerd aan het onderzoek.

Ik heb zelf een opleiding gedaan in Wageningen en in mijn vakgebied gewerkt, in binnen- en buitenland. Dat vinden veel van mijn kandidaten fijn. Ik heb op het punt gestaan een promotieonderzoek te doen en heb daarvoor een voorstudie gedaan, maar besloot dat werk dichter bij de praktijk beter bij mij past. Ik hou van korte lijnen en zichtbaar resultaat. Als iets onduidelijk is, overleg ik graag even, per mail, per telefoon of kom ik langs. In de samenwerkingsrelatie vind ik het fijn als u zelf met uw vragen en gedachten komt. Ook zal ik zelf het initiatief nemen voor overleg als ik denk dat dat in het belang is van het traject. De vertrouwelijk rol die ik heb naar mijn kandidaten toe, uw medewerkers, staat bij mij hoog in het vaandel. Daarnaast ben ik me in toenemende mate bewust van mijn rol naar de organisatie toe en adviseer ik en werk samen voor het beste gezamenlijke resultaat.

Op de pagina “voor wie” kunnen medewerkers lezen in welke situatie ik ondersteuning kan bieden, uitgesplitst naar type functie en welk product ik daarbij gebruik.

 

Hebt u een andere vraag waarvan u hoopt dat ik u daarmee kan helpen? Ik vind het leuk om daar samen over na te denken en een nieuw product te ontwikkelen.

Ik houd met de kandidaat altijd een intakegesprek en geef daarvan een terugkoppeling in de vorm van een compact plan van aanpak, in overleg met de kandidaat. Ik ben gewend om beknopte voortgangsrapportages te maken, waarmee u als werkgever, het proces kunt volgen. Afhankelijk van de vraag en wat we afspreken, kan ik ook inhoudelijke rapportages opstellen en driegesprekken voeren, bijvoorbeeld aan het begin, tussentijds en aan het einde van het traject.

Misschien wilt u eerst zelf kennismaken met mij? Dan kom ik graag bij u langs!

“Als ik weer eens zoiets bij de hand heb, dan weet ik je te vinden. Onze aio is nog steeds aan boord en bezig met haar eerste artikel(en) en dat is voor een belangrijk deel ook op jouw conto te schrijven.”

Begeleider over aio die vast liep 

back to top